Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Σ. Φάμελλο, τον Αλ. Αυλωνίτη και τον Γ. Σαρακιώτη, επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο για να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη αυτή έρχεται λίγες ώρες αφού έγινε γνωστός ο αιφνιδιαστικός έλεγχος για τις υποκλοπές στα αρχεία της ΕΥΠ με την αυτοπρόσωπη παρουσία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήση, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση, και συνοδευόταν από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες.

Ο έλεγχος αυτός έγινε καθώς ο κ. Ζήσης ήθελε να ελέγξει διατάξεις της υπηρεσίας των ετών 2020, 2021, 2022, την τριετία δηλαδή στην οποία εστιάζουν οι μηνυτές και στην οποία έχει προκύψει ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Ελέγχοντας τις διατάξεις αυτές, θα αντιπαραβάλει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι έναν περίπου χρόνο πριν, η Αρχή, μετά από έλεγχο, κατέληξε ότι είχαν δεχθεί «μολυσμένο» SMS 92 πρόσωπα (δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες) με στόχο να παρακολουθούνται από το Predator. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θέλει να δει πόσα κοινά πρόσωπα υπάρχουν στη λίστα της ΕΥΠ με αυτήν της Αρχής και από αυτό το ποσοστό θα προκύψει η περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση τόσο της ΕΥΠ όσο και των φερόμενων αποστολέων του κακόβουλου λογισμικού.


Πηγή