Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί τρία μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», η ανακρίτρια έχει ζητήσει αυτοψία στο χώρο του σκάφους, αλλά και στη δασική περιοχή της Ύδρας, προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη από την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων.

Στην πραγματογνωμοσύνη για τη φωτιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή του νησιού αναφέρεται πως έπνεαν βόρειοι άνεμοι, ενώ δεν αποκλείεται ταυτόχρονα η φωτιά να ξεκίνησε από την κορυφή του βουνού.

Παράλληλα, σημειώνονται οι αστοχίες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν προχώρησε σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των επιβαινόντων της θαλαμηγού. Πιθανολογείται πως οι επιβαίνοντες ενδεχομένως θα είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την εκτόξευση βεγγαλικών και την έναρξη της φωτιάς.

Στο ενδεχόμενο να είχαν διαγραφεί τα συγκεκριμένα βίντεο, εκτιμάται πως το υλικό θα ήταν δυνατό να ανακτηθεί εάν είχαν σταλεί τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων της θαλαμηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή