Διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα κουκουλοφόρων πετά αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Για μια ακόμη φορά σημειώνονται επεισόδια στους χώρους του Ιδρύματος.

Οι κουκουλοφόροι σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν εισβάλει στο κτίριο της Πρυτανείας και είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου.

Μια κατάληψη που έληξε μετα από λίγες ώρες με επέμβαση των ΜΑΤ που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τον Πρύτανη του ΑΠΘ να αναφέρει πως δεν ζήτησε ποτέ την επέμβασή της ΕΛΑΣ.

Ο Απόστολος Αποστολίδης, Πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε: «Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα δημοσιεύματα, με τίτλο “Μετά από αίτημα του προσωρινού πρύτανη η αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ”. Δηλώνω ρητά ότι ουδέποτε υπέβαλα τέτοιο αίτημα.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές ενημερωθήκαν για την εισβολή των κουκουλοφόρων από άτομα του Ιδρύματος με την ΕΛ.ΑΣ άμεσα να μεταφέρει τις εξελίξεις στις Δικαστικές Αρχές οι οποίες από την πλευρά τους ανάψαν το πράσινο φως για την επέμβαση.

Με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν.


Πηγή