Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν και την επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά παρουσιάζει το «BHMA» της Κυριακής.

«Στη Χάγη με δύο όρους – Η υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου και οι ‘κάποιες υποχωρήσεις’» αναφέρει το Βήμα στο πρωτοσέλιδό του, ενώ διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η Ελλάδα στη Χάγη θα πάει για να κερδίσει 100-0.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δηλώνει στην Καθημερινή ότι η εμπιστοσύνη θα οδηγήσει σε ουσιαστικές συζητήσεις και είναι αναγκαία η ηρεμία στο Αιγαίο για να ευδοκιμήσει το νέο ξεκίνημα

«Οι καλές σχέσεις θα ανοίξουν το δρόμο για ουσιαστικές συζητήσεις. Δεν είμαστε ακόμη εκεί, αλλά με ισχυρή πολιτική εντολή και με το σημαντικό διεθνές μας κεφάλαιο, έχει φτάσει νομίζω η στιγμή να δούμε κατάματα τις πληγές του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Τολμηρή ατζέντα, παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντησή τους στο Βίλνιους, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθούν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο.


Πηγή