Τζόρτζια, 10:20 το πρωί. Ο 14χρονος Κόλτ Γκρέι με ένα ημιαυτόματο όπλο στα χέρια μπαίνει στο γυμνάσιο Απαλάτσι στο Γουίντερ και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Στο σχολείο επικρατεί πανικός.

Ο 14χρονος μακελάρης σκοτώνει δυο συνομήλικους του μαθητές και δυο καθηγητές. Τραυματίζει άλλους οκτώ συμμαθητές του κι έναν καθηγητή.

Η Λέιλα καθόταν στο διπλανό θρανίο από τον Γκρέι όταν ξαφνικά τον είδε να σηκώνεται από την καρέκλα του και να βγαίνει από την τάξη την ώρα της Άλγεβρας. Μισή ώρα αργότερα επέστρεψε με το όπλο. Η καθηγήτρια κατάλαβε τις προθέσεις του και κλείδωσε αμέσως την πόρτα για να μην μπει μέσα. Τότε, ο 14χρονος πήγε στην διπλανή τάξη αποφασισμένος να σκορπίσει τον θάνατο.

«Τότε έστριψε από την τάξη μου προς τα δεξιά μου και άρχισε να πυροβολεί. Ακούσαμε γύρω στους 15 απανωτούς πυροβολισμούς. Ποτέ δεν μιλούσε. Ήταν ήσυχος. Απουσίαζε τις περισσότερες φορές», είπε η συμμαθήτρια του δράστη.

Η αστυνομία ερευνά κάθε λεπτομέρεια της επίθεσης, προσπαθώντας να εξακριβώσει τα κίνητρα του δράστη, αλλά και το πώς κατάφερε να πάρει στα χέρια του το όπλο.

Ο ανήλικος μακελάρης ήταν στις λίστες του FBI

Ένα από τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι ο νεαρός βρισκόταν ήδη στα ραντάρ του FBI κι αυτό γιατί το παιδί -μόλις 14 ετών- έκανε αναρτήσεις που εμπεριείχαν όπλα σαν αυτό που χρησιμοποίησε για να σπείρει τον τρόμο στο σχολείο του.

Επιπλέον εξαπέλυε απειλές κατά σχολείων και καθηγητών και γενικά κατά του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα θύματα της επίθεσης

Έξω από το σχολείο, μαθητές και συγγενείς των θυμάτων αφήνουν λουλούδια για τις τέσσερις ψυχές που χάθηκαν από τα πυρά του Γκρέι.

Ο 14 χρονος Μέισον Σερμερχορν, ο 14χρονος Κρίστιαν Ανγκούλο, ο 39χρονος γυμναστής Ρίτσαρντ Ασπινγουολ και η 53χρονη μαθηματικός Κριστίνα Ίριμι.

«Αυτή είναι απλά μια παράλογη τραγωδία έπειτα από τόσες πολλές παράλογες τραγωδίες. Είναι απλώς εξωφρενικό το γεγονός ότι καθημερινά στη χώρα μας, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι γονείς πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ανησυχώντας για το αν το παιδί τους θα γυρίσει ζωντανό στο σπίτι ή όχι», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Αυτή είναι 45η φορά που ακούγονται πυροβολισμοί σε σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στο 2024.


Πηγή