Κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι

 

ΥΛΙΚΑ

1φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 160gr

1φλιτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

160 γρ ταχίνι

100gr σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από( 2 πορτοκάλια)

600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι την ζάχαρη και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα,μέσα στον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύετε την σόδα και ρίχνετε μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ταχίνι και το σουσάμι ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το ταχίνι και να γίνει λείο. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά και κοσκινισμένο φτιάχνεται μία πολύ ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και αφράτη.Παίρνετε περίπου 50 γραμμάρια στο χέρι σας φτιάχνεται μία μπαλίτσα και την πιέζετε προς τα κάτω ,την βουτάτε μέσα σε ζάχαρη από τις δύο πλευρές. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20 λεπτά. Σε περίπτωση που δεν βουτήξετε μέσα σε ζάχαρη θα χρειαστείτε ακόμη 50 γραμμάρια παραπάνω ζάχαρη στα υλικά σας. Επίσης μην προσπαθήσετε να δώσετε άλλο σχήμα γιατί είναι πολύ αφράτη η ζύμη.είναι και το σουσάμι μέσα και το ταχίνι και δεν βοηθάει στα χέρια μας.