Υλικά:
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι γλ. κανέλα
1/2 κουταλάκι γλ. γαρύφαλλο
3 κουταλάκια γλυκού κακαο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400γρ φρυγανιά τριμμένη
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες.
125 γρ.σοκολάτα κουβερτουρα (μέσα στο σιρόπι)
3-4 σοκολάτες κουβερτούρες για την επικάλυψη
Τρόπος μαγειρέματος
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι, και το βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίζει να βράζει.
Σβήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρό.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει όλα τα υλικά καρύδια, φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με αυτό το μείγμα από τα καρύδια πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε,με τα χέρια ή κουπατ. Τα τοποθετούμε στο ταψί, σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε λίγο να παγώσουν και τα περνάμε σε σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
Από πάνω μπορείτε να τοποθετήσετε μισό καρύδι.