Η πρωταγωνίστρια του αγώνα ενός μιλίου το 2023 ήταν η πρωταθλήτρια Ελλάδας στους δρόμους ημιαντοχής, η οποία τερμάτισε πρώτη με χρόνο 04:55:57. Μάλιστα η επίδοση αναγνωρίστηκε ως πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς η διαδρομή ήταν πιστοποιημένη από την παγκόσμια ομοσπονδία και ο αγώνας διεξάχθηκε με την παρουσία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ.

Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Πετρουλάκης του ΓΑΣ Ιλισσός με χρόνο 04:40:05.

Η πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων του Παναθηναϊκού, Αναστασία Μαρινάκου, η οποία πριν από λίγες ημέρες νίκησε στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 1:16:52 και μάλιστα στο ντεμπούτο της στη συγκεκριμένη απόσταση, αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Νότια Αφρική προκειμένου να κάνει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της με στόχο να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Η Αναστασία Μαρινάκου, που στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας έκανε το three-peat στην διαδρομή των 10χλμ., στέλνει το δικό της μήνυμα μέσω του nflathens.com και μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε στο One Mile Run:

«Είμαι η Αναστασία Μαρινάκου. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στους δρόμους ημιαντοχής και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής στον αγώνα ενός μιλίου, που συμπεριλαμβάνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του No Finish Line Athens. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα βρίσκομαι και εγώ στην Αγορά του ΟΑΚΑ την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 7:15μ.μ. για να τρέξω στο «One Mile Run».

Από τη φύση μου ως αθλήτρια στόχος μου πάντοτε είναι η νίκη. Έτσι ο αγώνας του ενός μιλίου που γίνεται στο πλαίσιο του 8ου No Finish Line Athens, του κορυφαίου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου της Ελλάδας μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να αγωνιστώ όχι μόνο για το ρεκόρ αλλά για να προσφέρω και εγώ μαζί με όλους εσάς στο «Μαζί για το Παιδί».

Ο στόχος είναι ένας: να προσφέρουμε χιλιόμετρα Αγάπης στο «Μαζί για το Παιδί»!»

Πληροφορίες για τον Elite Αγώνα 1 μιλίου (1.609,34μ.)

Η συμμετοχή των elite αθλητών και αθλητριών στον αγώνα 1 μιλίου (Olympic και Paralympic) είναι ΔΩΡΕΑΝ, με την προϋπόθεση να διαθέτουν δελτίο σε αθλητικό σωματείο και να έχουν έστω μία παρουσία σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την περίοδο 2021-2024 ή να είναι μέλη Εθνικών Ομάδων. Οι απλοί δρομείς που θέλουν να αγωνιστούν στον αγώνα του ενός (1) μιλίου αναψυχής, θα πρέπει να γραφτούν ηλεκτρονικά και να είναι άνω των 15 ετών την ημέρα του αγώνα.

Ημέρα και ώρα έναρξης – Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 19:15

Ημέρα και ώρα λήξης – Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 20:00

Θα δοθούν τρεις (3) ξεχωριστές εκκινήσεις για τις κατηγορίες: παραολυμπιακό, γυναικών και ανδρών, ενώ πέραν της γενικής κατάταξης θα υπάρξουν και ειδικές κατατάξεις για τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:

Κατηγορία έως 19 (Α-Γ, έτη γέννησης: 2005 και μετά)

Κατηγορία 20-34 (Α-Γ, έτη γέννησης: 1990-2004)

Κατηγορία 35-44 (Α-Γ, έτη γέννησης: 1980-1989)

Κατηγορία 45-54 (Α-Γ, έτη γέννησης: 1970-1979)

Κατηγορία 55 και άνω (Α-Γ, έτη γέννησης: 1969 και πριν)

ΠΑΡΟΧΕΣ: αριθμός με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό chip, τεχνικό μπλουζάκι, σακουλάκι πλάτης, ειδικός χώρος φύλαξης αντικειμένων, προσφορές χορηγών & υποστηρικτών, ελεύθερη πρόσβαση στο NFL Village με τον αριθμό συμμετοχής.

Απονομή κυπέλλων στην πρώτη γυναίκα και τον πρώτο άνδρα της γενικής κατάταξης.

Απονομή μεταλλίων στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης του Paralympic Mile και στις τρείς πρώτες γυναίκες και τους τρείς πρώτους άνδρες κάθε ηλικιακής κατηγορίας του Olympic Mile.//


Πηγη