Τι βρίσκεται όμως εδώ και γιατί οι Αρχές έχουν ενδιαφερθεί;

Οι «φίλοι του «Άλλου Ανθρώπου» και τα κοινά πρόσωπα με τον «Άλλο Άνθρωπο»

Στο συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται η μόνη, ίσως, με νομική μορφή έκφραση του «Άλλου Ανθρώπου». Συγκεκριμένα, είναι η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» και σχετίζεται με τον «Άλλο Άνθρωπο» αφού στη διοίκηση της μετέχουν πρόσωπα συγγενικά του Πολυχρονόπουλου.

Σκοποί της είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας.

Κάτοικοι της περιοχής θα κάνουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο LIVE NEWS καθώς θα πουν πως ποτέ δεν έχουν δει κάποιον από τον «Άλλο Άνθρωπο» στην περιοχή.

Οι ρόλοι στην μη κερδοσκοπική εταιρεία

Σε αυτή τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ενεργό ρόλο φέρονται να έχουν η μητέρα και η αδερφή του Πολυχρονόπουλου καθώς και ο Παύλος Τζίτζης, ο οποίος είναι ο άντρας της αδερφής του Πολυχρονόπουλου και, όπως λέει, δεν έχει ιδέα για το πώς έχει αναμειχθεί.

Δημοσιογράφος: Τι εταιρεία είναι δεν ξέρεις;

Παύλος Τζίτζης: Όχι. Τι εταιρεία είναι αυτή;

Δημοσιογράφος: Είναι εταιρεία που ασχολείται με τον «άλλο άνθρωπο»

Παύλος Τζίτζης: Ρε τον π@@ γ@@.

Η σαφής αναφορά στο καταστατικό

Αίσθηση στο καταστατικό προκαλεί η αναφορά στις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία με φορείς ακόμα και χωρίς νομική μορφή.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή/και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή/και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη.

«Δεν το ήξερα πως είχε δηγμιοουρήσει ΑΜΚΕ. Το είχαμε συζητήσει», δήλωσε στο LIVE NEWS εθελόντρια της εταιρίας.

Η αναφορά στο real estate

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία έχει προβλέψει και πως μπορεί να έχει συμμέτοχή σε real estate αλλά και πως μπορεί να χρηματοδοτείται από δημόσιους εθνικούς ή μη φορείς.

Συγκεκριμένα, μπορεί να δανείζει, δανείζεται, χρησιδανείζει, χρησιδανείζεται, αποκτά κατά κυριότητα, μισθώνει ή εκμισθώνει από/σε τρίτους ή εταίρους ή μέλη της, μηχανήματα, ακίνητα, αντικείμενα ή εξοπλισμό σχετικό με τους σκοπούς και τις δραστηριότητές της. Να απασχολείται στην εκπόνηση, προετοιμασία, υποβολή προτάσεων και σχεδίων για χρηματοδότηση από ιδιωτικούς ή δημόσιους, εθνικούς ή διεθνείς φορείς καθώς επίσης και να υποστηρίζει, εκτελεί και διεκπεραιώνει και υλοποιεί τούτες.

Ο έλεγχος και το πρόστιμο

Πληροφορίες του LIVE NEWS θα σημειώσουν πως:

-Η εταιρεία δεν έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση ούτε εισοδήματος – ούτε ΦΠΑ

-Τους βαρύνει έλεγχος της εφορίας (προηγούμενη εταιρεία) και πρόστιμο 89.000 €

Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόλις 150€, από 50€ που έβαλαν τα 3 μέλη ενώ προβλέπεται και η συγκέντρωση χρηματικών κεφαλαίων από χορηγίες επιδοτήσεις του Ελληνικού Κράτους, της Ε.Ε καθώς και από τις δραστηριότητες και τη γενικότερη λειτουργία της εταιρίας.

«Η εταιρία είναι μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο και η ευθύνη των μελών της για τα χρέη και τις υποχρεώσεις της περιορίζεται αποκλειστικά και εξαντλητικά στο ποσόν της εισφοράς τους».

Το τι ακριβώς έκανε τελικά η μη κερδοσκοπική εταιρία, θα μπορέσει να βρεθεί πλήρως αποτυπωμένο στα βιβλία της από τις Αρχές και αυτό επειδή «ο ταμίας εκτελεί τις υπό του νόμου προβλεπόμενες οικονομικές υποχρεώσεις και παρακολουθεί και εκτελεί το σύνολο των οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας εφαρμόζοντας τις σύγχρονες μεθόδους λογιστικής και φορολογικής διαδικασίας».

Στα βιβλία της εταιρείας, λοιπόν, οι Αρχές περιμένουν να δουν να αποτυπώνονται όλες οι δοσοληψίες που ίσως να βοηθήσουν να σχηματιστεί το παζλ των οικονομικών δοσοληψιών.

Πώς σχετίζονται οι δύο εταιρίες

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε στο LIVE NEWS για την εταιρία «φάντασμα».

Όπως είπε, η εταιρία δημιουργήθηκε το 2016 και αρχικά ονομαζόταν «Ανθρώπινες εκφράσεις». Τότε, είχε δημιουργηθεί από έναν επιχειρηματία, ο οποίος ασχολούνταν με τους καθαρισμούς κτιρίων.

Η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται πως οργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, φαίνεται πως υπήρχε φιλική σχέση μεταξύ του αποθανόντα επιχειρηματία και την φίλη του Κώστα Πολυχρονόπουλου, η οποία πήγαινε συχνά μαζί του στα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

Αυτός είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο εταιριών.


Πηγή