Οι αγρότες της Μακεδονίας που για δεύτερη μέρα παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθούν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Έφτασαν μέχρι το κτίριο της Διεθνούς Έκθεσης έχοντας πραγματοποιήσει, το πρωί της Πέμπτης, απόβαση με τα τρακτέρ τους στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Δηλώνουν μη ικανοποιημένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Ο αριθμός τρακτέρ είναι μεγάλος, όπως εξίσου και τα προβλήματα. Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε», ανέφερε αγρότης.

Σε τρία κύματα έφτασαν οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 10.00, το μπλόκο του Δερβενίου από την οδό Λαγκαδά έφτασε στη Λεωφόρο Νίκης. Στις 10.30 τα μπλόκα από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες και το Κιλκίς ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, ενώ αγρότες της Χαλκιδικής έμπαιναν στην πόλη από την οδό Βούλγαρη.

Οι αγρότες από τη Χαλκιδική αφήσαν τα τρακτέρ στην περιφέρεια και κατέβηκαν με τα φορτηγά τους.

Στο πλευρό των αγροτών, και αλιείς από τη Ν. Μηχανιώνα με 15 μηχανότρατες που έδεσαν στην παραλία.

«Το κόστος παραγωγής περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων. Για τα ίδια προβλήματα αγωνιζόμασταν εδώ στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Για τα ίδια αγωνιζόμαστε και σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού αγροτικού συλλόγου, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Αγρότες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέσα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και επέδωσαν ψήφισμα για να παραδοθεί στον αρμόδιο υπουργό.

Στους δρόμους σε Πάτρα & Λάρισα

Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους στα μπλόκα ενισχύουν τις δυνάμεις τους με νέα τρακτέρ, όπως στο μπλόκο της Αταλάντης.

Στην Πάτρα, από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης.

Οι μελισσοκόμοι της Λάρισας, σε μια συμβολική κίνηση έβαλαν φωτιά σε ομοίωμά τους.

Το Σάββατο, οι Θεσσαλοί που κλιμακώνουν τον αγώνα τους, θα ανέβουν με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη.


Πηγή