Άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένειά του, στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας που επισκέφθηκε η εκπομπή, θαμώνες πρακτορείων που, όπως λένε, τον έβλεπαν να παίζει με τις ώρες και να τζογάρει χρήματα, αλλά και άτομα που πήραν μέρος στα συσσίτια της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» περιγράφουν στιγμές και σκηνές που ακόμα δεν έχουν ξεχάσει.

Όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS, ολοκληρώθηκε η αναφορά της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα. Επομένως αναλαμβάνει πλέον ο εισαγγελέας που θα κληθεί να αποφασίσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις για να ασκηθούν διώξεις.

Μαρτυρίες στο LIVE NEWS

Όπως υποστηρίζει στο LIVE NEWS θαμώνας μεγάλου πρακτορείου στη Πάτρα, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, δοκίμαζε την τύχη του και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως αποκάλυψε στο LIVE NEWS, ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, o Κώστας Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιζε στον τζόγο σε καθημερινή βάση, από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μάλιστα, φέρεται να χρησιμοποιούσε 3 με 4 κάρτες σε αντίστοιχους λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να παίζει ταυτόχρονα σε πολλά μηχανήματα.

Ένα από τα συσσίτια πριν από λίγα χρόνια, έγινε σε νησί, κοντά σε εστιατόριο. Ο ιδιοκτήτης του, καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως συνεργάτης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου τον προσέγγισε για να του πουλήσει τρόφιμα από δωρεές, χωρίς απόδειξη.

Τη σκυτάλη στις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο του LIVE NEWS πήρε στη συνέχεια μια γυναίκα από τον Παλαμά Καρδίτσας. Καταγγέλλει ότι το λάδι που δώρισαν πολίτες δεν κατέληξε ούτε σε άπορους ούτε στα φαγητά που μοιράστηκαν στο συσσίτιο.

To πρωί της Παρασκευής 02/02, η δημοσιογράφος Ελένη Ασημακοπούλου, επισκέφθηκε με την κάμερα του LIVE NEWS, το χωριό Ροβιάτα στην Ηλεία. Τα μέρη που ζούσε ο παππούς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, πριν η οικογένειά του, πάρει το δρόμο για την Αθήνα.

Ήθελε να αγοράσει οικόπεδο

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος συνεχίζει να επισκέπτεται το χωριό και μάλιστα, όπως λέει κάτοικος, σκόπευε να αγοράσει ένα οικόπεδο για να χτίσει.

Η έρευνα αγοράς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ξεκίνησε, με ορισμένους από τους κατοίκους, να προσπαθούν να τον βοηθήσουν να καταλήξει.

Όλα αυτά την ώρα που πρώην εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας που μίλησε στο MEGA για γλέντια στα μπουζούκια, για μετρητά που εξαφανίζονταν από τα κουτιά της οργάνωσης αλλά και για ποσότητες κρέατος που δεν κατέληγαν στα συσσίτια, τονίζει πως δέχεται απειλές.

Ο πρώην εθελοντής καταγγέλλει πως άγνωστα άτομα τον κάλεσαν από απόκρυψη στο κινητό του και του είπαν ότι αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα. Έχει ήδη καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και δηλώνει φοβισμένος.

Η αναφορά της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ολοκληρώθηκε και πλέον ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα, που καλείται να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις.

Και επίσημα υπό εισαγγελική έρευνα ο Πολυχρονόπουλος

Όπως αποκάλυψε η Άννα Κανδύλη στο Live News, ο εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα κάνει το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Επίσης, στο μικροσκόπιο θα βρεθούν, εκτός από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, και δύο συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 1.000.000 ευρώ και εξ αυτών οι 600.000 ευρώ φαίνεται να πηγαίνουν σε παικτικούς λογαριασμούς, που ανοίγει ο ίδιος με τα δικά του στοιχεία.

Η έρευνα ξεκινάει σε πρώτη φάση με έγγραφα που θα ζητηθούν για τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών.


Πηγή