Υλικά
Για τη βάση:
300γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
500γρ. τυρί κρέμα
150γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. φυστικοβούτυρο
1 βανίλια
150 ml κρέμα γαλακτος
Για τη γκανάζ:
150 ml κρέμα γάλακτος
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
Για τη βάση:
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα στρώνουμε σε μια φόρμα. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για την κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζουμε την κρέμα τυρί με την ζαχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κάνουμε το τελευταίο ανακάτεμα να γίνει η κρέμα αφράτη.Την ρίχνουμε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα και απλώνουμε, ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Για τη γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένα κομματάκια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνουμε τη γκαναζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!