ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. γιαούρτι

200 γρ. βούτυρο

500 γρ. αλεύρι

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

1 αβγό

 

Για τη γέμιση:

200 γρ. φέτα

200 γρ. τυρί κρέμα

Πιπέρι

 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση, σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα και ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για να συναρμολογήσουμε τις φλογέρες.

Απλώνουμε κορν φλάουρ στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ορθογώνια κομμάτια.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό. Τοποθετούμε 2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό περιμετρικά της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες της ζύμης.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις φλογέρες και αλείφουμε με αβγό.

Πασπαλίζουμε τις φλογέρες με σουσάμι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 30 λεπτά.